Pustar ut!

Har varit på återbesök hos bröstkirurgen och fått lugnande besked! Det fanns inget nytt elände i mitt krigsskadade bröst utan det var ödem som gjorde att det ömmat så mycket sista tiden samt lite strålskador som tjocknar till vävnaden och trycker på inåt. Rosfebern fick jag på köpet så att säga. Så nu ska jag gulla med det och massera bort lymfvätska flera gånger om dagen samt använda armstrumpa. Inte bara när jag känner av ödemet utan förebyggande. Det var inte utan att jag hörde lite ajabajaslarverdär mellan raderna. Har ju varit dålig på att både massera och använda strumpa. Lymfsystemet är viktigt och särskilt när man tagit bort alla lymfkörtlar på ett ställe. Då måste man leda lymfvätskan från det stället till nästa dräneringsställe t ex ljumskarna. 

Kommer att få en ny kallelse för röntgen framöver för att säkra det hela. Så skönt med en extra check så man slipper stå vilsen om en frågeställning dyker upp (för det gör det ju) under vägen. Ordnade mig en ortopedteknisk tid för fötterna samtidigt. "någon måste väl ha influensa som alla andra eller lämnat återbud?" Jodå. Det fanns ett återbud. Redan nästa vecka. Hurra hurra nu ska jag väl snart kunna gå längre än i 10 minuter utan fotvärk. :) Dom har annars en väntetid på 4 månader.
Så vad gör väl det att jag fick en allergireaktion på antibiotikan, har ont i ryggen och slarvat bort mitt bankkort? Solen skiner även på gulnat hyreshus. :-D
Snart iväg till jobbet efter 2 långa dryga ångestveckor. Sköööönt! Idag är jag stark. Dessutom vann jag över min unge i skitgubbe. Bara en sån sak. 

Vårt lymfsystem och dess plats i immunförsvaret: 


https://sv.wikipedia.org/wiki/Lymfatiska_systemet